Reizen op maat
Vast contactpersoon
Unieke locaties
Vriendelijk personeel
100% verzekerd op reis
Direct contact?    072 303 48 01
Blog bericht Autohuur Marokko: dit zijn onze tips
Autohuur Marokko: dit zijn onze tips

Autohuur Marokko: dit zijn onze tips

Zelf in alle vrijheid Marokko ontdekken? Dat kan super goed met een auto huren in Marokko!
Waar moet je op letten als je een auto huurt in Marokko? Hierbij onze handige tips en weetjes:

  • Spannend om te rijden in Marokko? Nergens voor nodig! De wegen zijn goed, bewegwijzering prima en buiten de steden zijn de wegen vaak gewoon rustig. Jij en je medepassagiers kunnen genieten van de prachtige landschappen die Marokko te bieden heeft!
  • We raden wel aan om overdag te rijden, dus in het licht. Niet overal is het goed verlicht ’s avonds en er kunnen dieren op de weg lopen. De meeste populaire routes zijn overigens niet super lang, maar mocht je een lange dag voor de boeg hebben, plan dan goed hoe laat je vertrekt.
  • Ja, die bergen hè… Dat zijn we niet gewend in Nederland! De wegen in het Atlas- en Rifgebergte zijn ook gewoon goed, dus je snelheid aanpassen. Dan zie je meteen ook meer van de fantastische omgeving!
    Rijd overigens niet in een te hoge versnelling een berg op, dan wordt de motor te zwaar belast. De auto moet nog kunnen versnellen wanneer je het gas intrapt. Als je de berg weer af gaat, rijd dan dezelfde versnelling als omhoog. Dan remt de auto af op de motor en krijg je geen schade aan de remmen.
  • Huur je je auto in bijvoorbeeld Marrakech en verblijf je in de medina, waar geen auto’s zijn toegestaan? Geen probleem, er zijn genoeg bewaakte parkeerplaatsen buiten de medina. Je betaalt meestal een bijdrage aan de parkeerwachter (omgerekend een paar euro per dag).
  • Verkeersregels zijn over het algemeen hetzelfde in Nederland, alleen mag je in Marokko niet doorrijden wanneer het oranje is. We raden aan om dit ook echt niet te doen, want je krijgt er een boete voor.  

Wat wij bieden

Reis door Marokko heeft zelf comfortabele, veilige auto’s ter beschikking. Allen met airco uiteraard! We leveren de auto gewoon af op het vliegveld of  bij je accommodatie, hoe fijn is dat?! Daarnaast bieden we 24/7 assistentie aan, mocht er onderweg toch iets gebeuren. Je leest hier de mogelijkheden.

Inspiratie nodig of een kant-en-klare route boeken? Wij hebben een ontzettend leuke route uitgestippeld, waarbij je heel veel ziet en overnacht in toffe accommodaties (die wij voor je regelen uiteraard).