Reizen op maat
Vast contactpersoon
Unieke locaties
Vriendelijk personeel
100% verzekerd op reis
Direct contact?    072 303 48 01
Blog bericht Deze 5 excursies in Marokko moet je gedaan hebben
Deze 5 excursies in Marokko moet je gedaan hebben

Deze 5 excursies in Marokko moet je gedaan hebben

Wanneer je zoveel keuzes hebt in excursies is het lastig om te kiezen. Het liefste doen we ze allemaal op dezelfde dag. Of je nu houdt van actie of juist wilt genieten tijdens een relaxed dagje op de kamelen. Het is natuurlijk allemaal mogelijk, maar welke doe je nu eerst of bewaar je juist de beste excursie voor het laatst? We hebben onze favoriete op een rijtje gezet. We inspireren je graag met onze top 5 van excursies.

1. Fietexcursie in Marrakech

fiets langs belangrijke bezienswaardigheden zoals het Bahia paleis, Koutoubia Moskee en de Saudische graven.

Marrakech snel en sportief ontdekken? Doe het met een fietsexcursie! Deze excursie is geliefd bij vele reizigers in Marrakech. De enthousiaste (Nederlandstalige) gids toont je de beste plekken van Marrakech. Op avontuur door smalle straatjes van de oude binnenstad. Fiets langs belangrijke bezienswaardigheden zoals het Bahia paleis, Koutoubia Moskee en de Saudische graven. Je kunt deze excursie met kleine en grote groepen doen.

2. Kameelrijden

Beleef Marokko op de traditionele manier. Na een korte instructie van de begeleider klim je boven op een van kamelen en beleef je Marokko op een unieke manier. Tijdens een mooie rit van maximaal 2 uur zie je prachtige landschappen en traditionele dorpjes. Na de excursie op de kamelen rit sluiten we af met heerlijke Marrokaanse muntthee.

3. Ait ben Haddou

De poort naar de Sahara, vlakbij Ouarzazate, vind je het vestingdorp Ait ben Haddou. De typische aardenwerken gebouwen zijn ook decor voor verschillende films en series zoals Game of Thrones en StarWars. In de ochtend vertrekken met een 4x4 door het schitterende Atlasgebergt van Tizni Tichka op wel 2260m hoogte. Eenmaal aangekomen met de excursie in Ait Ben Haddou is er tijd voor lunch en een wandeling door de Kasbah. Camera opladen om schitterende foto's te maken voor het thuisfront. De excursie Ait Ben Haddou is dus zeker aan te raden!

 Excursie Ait ben Haddou Poort van de Sahara

4. Volubilis – Meknes (Fes)

3 fantastische plekken in 1 excursie. Volubilis, Moulay Idriss en als laatste Meknes bezoeken op een dag, dat kan zeker! Tijdens deze excursie bezoek je als eerste de Romeinse ruïnes van Volubilis met zijn mozaïeken, baden en tempels. Daarna stop je in Moulay Idriss met een pittoreske omgeving. Als laatste rij je langs kleine watervallen, boomgaarden naar Meknes met zijn bekende poorten langs de 40 kilometer lange stadsmuur.

5. Essaouira (Marrakech)

De blauwwitte parel, zo noemen ze Essaouira ook wel. Tijdens deze excursie maak je kennis met deze prachtige havenstad, gelegen aan de Atlantische oceaan. De vele blauw geschilderde huizen zorgen voor het decor van deze havenstad met zijn vele kunstenaars. Je krijgt bij de excursie naar Essaouira een privé transport zodat je lekker onbezorgd van deze dag kan genieten.

Essaouira vanuit Marrakech