Reizen op maat
Vast contactpersoon
Unieke locaties
Vriendelijk personeel
100% verzekerd op reis
Direct contact?    072 303 48 01
Blog bericht Een 2-daagse trip naar de woestijn?
Een 2-daagse trip naar de woestijn?

Een 2-daagse trip naar de woestijn?

Wij krijgen regelmatig de vraag of een 2-daagse trip naar de woestijn niet te kort is.

Het is inderdaad een stuk rijden vanaf Marrakech naar de Sahara, maar de 2-daagse tour is perfect, want:

* Wanneer je niet zo lang in Marokko / Marrakech bent en je wilt toch het echte Marokko zien en naar de woestijn, is een 2-daagse trip een hele goede optie. Zo houd je genoeg tijd over om Marrakech te ontdekken en andere uitstapjes te maken.  
* Je niet alleen een magische overnachting in de woestijn in een echt tentenkamp beleeft, maar ook door het prachtige (Anti-)Atlasgebergte, ook wel Grand Canyon van Marokko rijdt. En vergeet niet de duizenden kasbah’s, zoals die van Ait  ben Haddou, die wij tevens bezoeken tijdens een 2-daagse tour.


* Onderweg zijn er voldoende stops om de benen te strekken, foto’s te maken, wat te drinken en te lunchen. En onze chauffeur vertelt natuurlijk een hoop over Marokko en de omgeving!  Uiteraard word je vervoerd in een comfortabele auto met airco.
*  In Marrakech en op internet worden er veel tours aangeboden naar Zagora, veelal busreizen. Dichterbij dan M’hamid, maar ze vergeten er wel bij te vertellen dat Zagora niet de echte woestijn is. Mocht je weinig budget hebben, is het een optie, maar er kleven nogal wat nadelen aan. Naast het feit dat je 10 uur lang in een volle minibus zit met andere toeristen (en dus langzamer rijdt), heb je verplichte stops bij winkeltjes waardoor je een hoop tijd verliest. De chauffeurs spreken vaak geen Engels, waardoor je weinig informatie krijgt onderweg. Een lunch is niet inbegrepen en daar betaal je 12 tot 15 euro extra voor.  En ja, je overnacht in de rotswoestijn (met n klein beetje zand) in plaats van de echte zandwoestijn. Terwijl je in nog geen uur langer rijden in M’hamid bent! 
Omdat Reis door Marokko je het échte Marokko en een overnachting in de woestijn wil laten beleven, bieden wij alleen tours naar M’hamid en Merzouga aan. Het verschil tussen M’hamid en Merzouga hebben we hier uitgelegd.
* Het is ook goed te combineren met een overnachting in bijvoorbeeld Ait ben Haddou, Ouarzazate of Agdez.



Je vindt hier trouwens al onze trips naar de Sahara. Nog vragen? Wij beantwoorden ze graag!