Reizen op maat
Vast contactpersoon
Unieke locaties
Vriendelijk personeel
100% verzekerd op reis
Direct contact?    072 303 48 01
Blog bericht Naar Marokko tijdens de Ramadan?
Naar Marokko tijdens de Ramadan?

Naar Marokko tijdens de Ramadan?

De Ramadan, de negende maand van de islamitische maankalender, is dit jaar vanaf 6 mei tot 4 juni. Een speciale periode van vasten tussen de 'fajr' (dageraad) en de 'maghrib' (zonsondergang) breekt aan, maar ook een periode van goede doelen, aan zelfdiscipline werken en om toenadering te zoeken tot God.

Kun je naar Marokko tijdens de Ramadan?

Ja zeker!  Het is een hele speciale periode en juist dé kans om Islamitische tradities mee te maken. Daarnaast wordt er ook eten bereid dat alleen tijdens de Ramadan wordt gegeten. Een unieke kans dus!  

Kun je gewoon eten en drinken in Marokko tijdens de Ramadan?

Als niet-moslim hoef je niet mee te vasten. Je kunt overdag gewoon eten en drinken in restaurants en cafés en supermarkten zijn gewoon open. Vooral in de steden gaat het gewone leven gewoon door, ook al ligt het tempo wat lager. Men is gewend aan toeristen en zijn juist blij als je wat bij ze komt eten. In de namiddag wordt het weer wat drukker, omdat mensen dan boodschappen gaan doen voor de iftar (de maaltijd na zonsondergang).
Het is natuurlijk fijn als je niet uitgebreid op straat eet of drinkt.

Waar je wel rekening mee moet houden 

  • Het is 2 uur vroeger in Marokko tijdens de Ramadan.
  • Er komen minder toeristen tijdens deze maand, dus het zal wat rustiger zijn. 
  • Rond zonsondergang word je wellicht wat minder snel geholpen wanneer je gaat eten.. De mensen hebben dan iftar en zullen zelf lekker gaan eten!
  • Roken (op straat) en het nuttigen van alcohol is not done tijdens de Ramadan
  • Mocht je bepaalde bezienswaardigheden willen bezoeken, check van te voren dan even de openingstijden; deze zijn vaak aangepast tijdens de Ramadan.  
  • Houd rekening met je kledingkeuze; ga dus niet te bloot gekleed
  • Tijdens de Ramadan is het voor moslims belangrijk om geen ‘slechte’ dingen te zeggen; blijf dus vriendelijk (ook tijdens het afdingen ;) )
  • 5 juni is Eid al Fitr (Suikerfeest) en ook de dag er na wordt dit gevierd met familie en vrienden. Dan is wel alles dicht!

Een unieke reis tijdens deze speciale maand boeken?

Bekijk hier onze privétours vanuit Agadir, Marrakech Fes en Ouarzazate en excursies vanuit en in Marrakech, Fes en Ouarzazate!  Een vakantie aangepast aan jouw wensen is natuurlijk ook mogelijk, we horen graag jouw ideeën!