Reizen op maat
Vast contactpersoon
Unieke locaties
Vriendelijk personeel
100% verzekerd op reis
Direct contact?    072 303 48 01
Blog bericht Naar welke plek in de woestijn kun je het best in Marokko?
Naar welke plek in de woestijn kun je het best in Marokko?

Naar welke plek in de woestijn kun je het best in Marokko?

Marokko heeft ontzettend veel mooie plekken, maar een ding mag zeker niet ontbreken aan je Marokko trip: een overnachting in de woestijn. Maar wat is nou de beste plek om te verblijven? 

Vele tours gaan naar Zagora, aan de rand van de Sahara. Bij Reis door Marokko gaan we dieper de woestijn in. Wat ons betreft heb je 2 keuzes uit grote duingebieden: Erg Chegaga, 80 km van M'Hamid en Erg Chebbi vlak voor Merzouga. Erg betekent dan ook zandduin!
Een bezoek aan de koningsstad Marrakech kan je heel goed combineren met een reis naar Erg Chegaga. En als je koningsstad Fes bezoekt, liggen de duinen van Merzouga dichterbij.
Wat is het verschil tussen Erg Chegaga en Erg Chebbi en wat is de mooiste of leukste woestijn in Zuid - Marokko? En nog belangrijker, welk keuze maak je voor een woestijnreis in Marokko?

De meeste georganiseerde tours in Marokko gaan naar Erg Chebbi en Merzouga. Dit omdat het dichterbij de hoofdwegen ligt en makkelijker te bereiken is per bus. Daardoor is Erg Chebbi ook een stuk commerciëler en meer toeristisch dan Chegaga en kom je vaker tourgroepen tegen van diverse nationaliteiten. Chegaga is alleen te bereiken per jeep of per kameel vanaf M'hamid, waardoor tourbussen hier eigenlijk niet komen en Chegaga ook een stuk rustiger en authentieker overkomt dan Erg Chebbi.

Erg Chegaga: Avontuur - Authentiek 

Als je houdt van avontuur, klimmen, wandelen, sandboarden, cultuur en contact met echte nomaden, dan is Erg Chegaga, met de grootste zandduinen van Marokko je beste keus. Daarnaast is de reis door de Draa Vallei, met haar bewoners (Soedanese, Malinese, Senegalese, Mauritaanse bevolking en de traditionele cultuur) een grote plus. Wil je vanuit Marrakech richting de woestijn reizen dan is M’hamid en Chegaga ook de snelste weg.

Erg Chebbi: Comfortabel 

Als je van de oranje-rode zandkleuren houdt, rustigere duinen en/of reis je naar Marokko met een gezin, familie of 60+ groep, dan is Merzouga waarschijnlijk je beste keuze. Ook vanuit Noord-Marokko kan je via Fes redelijk snel in Merzouga aankomen. Je kunt in Merzouga ook aankomen en vaak dezelfde avond nog op een tour of excursie meegaan richting de zandduinen. Vele accommodaties hebben tegenwoordig zwembaden met uitzicht op de duinen en kamelen; een prachtig plaatje. En het is daarnaast ook makkelijk om 2 nachten te verblijven, 1 nacht in een echt tentenkamp en 1 nacht in het hotel aan de rand van de Sahara.

Conclusie: ga je voor meer comfort commercieel kies dan voor Merzouga, kies je voor meer avontuur authentiek dan is Chegaga je keuze. Wij hebben hier de tours naar de woestijn op een rijtje. 

Soorten tentenkampen

Het klinkt heel idyllisch: onder de sterrenhemel in een berbertent slapen. Wat minder fijn is, is dat er (zand)stormen kunnen zijn, of dat het 's nachts heel koud wordt. Beide gevallen staan garant voor een slapeloze nacht.  
Bij Reis door Marokko hebben we daarom in M'hamid lemen berberhutten; stevig en ze houden de warmte vast, of het blijft juist heerlijk koel wanneer de zon op het kamp staat. 
In Merzouga hebben we extra stevige, goed gespannen tenten, die er permanent staan. 
In beide gevallen ben je beschut tegen kou of juist warmte en hitte en tegen de invloeden van moeder natuur. 

Nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.
Welke keuze je ook maakt, de ondergaande zon in de woestijn zal je voor altijd bij blijven.