Reizen op maat
Vast contactpersoon
Unieke locaties
Vriendelijk personeel
100% verzekerd op reis
Direct contact?    072 303 48 01
Blog bericht Op de fiets door Marrakech: de perfecte manier om de koningsstad te ontdekken
Op de fiets door Marrakech: de perfecte manier om de koningsstad te ontdekken

Op de fiets door Marrakech: de perfecte manier om de koningsstad te ontdekken

Het gevoel van vrijheid, zon in je gezicht, wapperende haren en kunnen stoppen wanneer je wil.. Nederlanders houden van fietsen. 
Hoe leuk is het dan dat je Marrakech ook op de fiets kunt ontdekken? 

Het zonnetje schijnt al vrolijk op Marrakech, maar het is nog niet te warm zo in de ochtend. In het moderne Gueliz lijkt het net of je even in een willekeurige Franse stad bent, in plaats van Afrika. Palmbomen, winkelcentra en moderne restaurants. In dit gedeelte, waar ook Jardin Majorelle zich bevindt, begint de fietsexcursie. Tijdens deze 3 uur durende fietstocht ontdek je ontzettend veel van het nieuwe en oude gedeelte van Marrakech. Ondertussen vertelt de gids in geuren en kleuren over alles wat er te zien is en de geschiedenis van deze prachtige koningsstad. Uiteraard fietsen jullie naar het bekende en centrale Jemaa el Fna. Overal zie je al marktkooplieden, nieuwsgierige toeristen en worden de sinaasappels geperst voor verse jus d'orange. 
Natuurlijk slaan we de mooiste bezienswaardigheden, zoals de Koutoubia moskee en Bahia paleis, niet over.

We sluiten af met het fietsen door de souk; door smalle steegjes, tussen de (oude) brommertjes, langs ezels, handkarren en vele mensen die aan het speuren zijn naar de beste souvenirs of aan het inslaan zijn voor het diner. Hier voel je je onderdeel van de lokale bevolking, een mooie afsluiter van de excursie! 

De favoriete plekken in Marrakech van Hafid (geboren en getogen in Alkmaar) 

Reis door Marokko heeft al ruim 11 jaar ervaring en we werken samen met diverse leuke, sfeervolle Riads. Ik ken Marrakech dan ook op mijn duimpje.
Mijn favoriete plekjes:
* Op het Jemaa el Fna plein vermaak ik me altijd. Je kunt een terrasje pakken en mensen kijken. Wanneer je rond 16:00 uur gaat zitten, heerlijk in het zonnetje, zie je het langzaam steeds drukker worden. In de avond kun je gezellig aan een van de lange tafels plaatsnemen en vers eten. Sinds 2001 is het UNESCO Werelderfgoed en dat is niet voor niets.
* Bahia en El Badi paleis. Beide om de prachtige architectuur, mooie details en vooral de rijke historie en de bijbehorende verhalen. Dat blijft fascinerend.
* Het Jnane el Harti park is nog redelijk onontdekt en hier zie je Marokkanen lekker relaxen na een dag werken of genieten met hun familie.

Meer info over de excursie:

* De excursie is dagelijks mogelijk en begint om 09:30 uur (09:15 uur verzamelen). Rond 12:30 uur eindigen we. 
* Je fietst in een groep. Liever een privé-fietsexcursie? Laat het ons weten! 
* Je betaalt € 35,- per persoon, inclusief fiets en begeleider die je alles vertelt over deze koningsstad
* Op aanvraag zijn er ook kinderfietsen beschikbaar
* Neem altijd voldoende water mee  

Wil je ook heel veel Marrakech ontdekken in korte tijd? Hier lees je meer over onze fietsexcursie en kun je direct boeken.