Reizen op maat
Vast contactpersoon
Unieke locaties
Vriendelijk personeel
100% verzekerd op reis
Direct contact?    072 303 48 01
Blog bericht Rondreis Marokko - Dit zijn de 5 gouden tips!
Rondreis Marokko - Dit zijn de 5 gouden tips!

Rondreis Marokko - Dit zijn de 5 gouden tips!

Rondreis Marokko is volgens ons de beste manier om het mooiste land van Afrika te ontdekken. Met zoveel prachtige plekken, bezienswaardigheden en diversiteit aan cultuur en natuur is het belangrijk dat je je rondreis door Marokko zo goed mogelijk inplant. Wat wil ik zien? Welke excursies wil ik doen? Wij vinden zelf dat een echte reis door het traditionele Marokko te doen is vanaf ongeveer 7 dagen. We hebben natuurlijk veel ervaring met rondreizen door Marokko, hierbij daarom onze 5 tips!

1. Houd rekening met de periode waarin je gaat reizen en de daarbij horende temperaturen. Ben je bijvoorbeeld gebonden aan de zomervakantie, houd in gedachten dat het erg warm kan worden in Marokko en pas hier je reisschema op aan - Wij helpen je hier uiteraard mee en zorgen voor accommodaties met zwembaden en/of aan het strand. Ook hebben al onze auto's airco! 
Ben je niet gebonden aan vakanties, dan is het voor- of najaar erg geschikt om te reizen, het is dan goed vertoeven in Marokko. 

2. Reis je met (kleine) kinderen? Houd dan rekening met de reisafstanden per dag en las wat vaker een vrije dag in, zodat je een dagje kunt relaxen, spelen of kan spartelen in het zwembad. Ook is het leuk om een (voet)bal mee te nemen, zodat er gevoetbald kan worden met lokale kinderen. Of neem schriften en pennen voor ze mee, daar zijn ze ook erg blij mee! 

3. Het mooie aan Marokko is de diversiteit. Tijdens een rondreis kan je daarom ook van alles wat meepakken. Begin bijvoorbeeld in een koningsstad waar je prachtige gebouwen en een hoop cultuur zult ontdekken, ontdek het prachtige Atlasgebergte met fantastische uitzichten, dadelvalleien, impossante kloven en ja.. een nacht in de woestijn kan bijna niet ontbreken aan je reis door Marokko! Ga je met een diverse groep, is er echt voor elk wat wils. Je kunt shoppen in de smalle straatjes van een van de koningssteden of juist een hoop geschiedenis zien en ontdekken met een professionele gids. Er kan worden kameel gereden of juist een ochtend actie op quads. Aan de kust kun je zwemmen, suppen of surfen. Kids kunnen ook op een ezeltje rijden en met een beetje mazzel zie je geiten in arganbomen. Of ontdek Marrakech op de fiets! 
Bij Reis door Marokko luisteren we graag naar de wensen van de gehele groep en stellen zo je droomreis samen.

4. Wanneer je een reis naar Marokko wil boeken en je hebt een datum of periode in gedachten, kijk dan het liefst op tijd naar geschikte vluchten. Wanneer je op tijd boekt voor een periode buiten het hoogseizoen, kun je relatief goedkoop naar Marokko. En denk ook eens aan een verschillend begin- en eindpunt! Je kunt bijvoorbeeld naar Marrakech vliegen, daar je tour beginnen en aan de kust eindigen. Je kunt dan kijken voor een vlucht naar Nederland vanuit Agadir! Het loont in ieder geval de moeite om dit te vergelijken.  
En natuurlijk haalt een van onze chauffeurs je op vanaf het vliegveld, waar jouw avontuur kan beginnen. 

5. Houd indien mogelijk ruimte over in je koffer voor leuke souvenirs (vergeet niet om af te dingen)!