Reizen op maat
Vast contactpersoon
Unieke locaties
Vriendelijk personeel
100% verzekerd op reis
Direct contact?    072 303 48 01
Blog bericht Strandvakantie Marokko? Ja! Lees hier waarom
Strandvakantie Marokko? Ja! Lees hier waarom

Strandvakantie Marokko? Ja! Lees hier waarom

Het is wellicht niet het eerst waar je aan denkt, maar Marokko is een uitstekende bestemming voor een strandvakantie. Ook voor watersport en surfen ben je aan het juiste adres. 

Agadir 

De bekendste badplaats is Agadir, ook wel het Miami van Marokko genoemd. En niet voor niks, want het heeft een breed, wit zandstrand en een langzaam aflopende zee. Langs de boulevard zorgen de wapperende palmbomen voor een zomers gevoel, zie je mensen slenteren, joggen en flaneren. Het reuzenrad, mooi verlicht wanneer het donker is, neemt een prominente plek in. 
Het voor- en najaar zijn prima om naar Agadir te gaan, dan lopen de temperaturen op tot een aangename 26 graden. Agadir heeft minimaal 300 zonnedagen per jaar en dit maakt het een uitstekende plaats voor een strandvakantie Marokko! 
Na de aardbeving in 1960 is de stad opnieuw opgebouwd en is daarom modern met prachtige resorts waar je kunt overnachten. 

Essaouira

In tegenstelling tot Agadir, heeft vissersplaatsje Essaouira een rijke en zichtbare historie. Het wordt dan ook de blauwwitte parel van de kust in Marokko genoemd. Je kunt hier verse vis eten aan de haven of de oude binnenstad ontdekken en Essaouira heeft ook een prachtig strand. Er waait vaak een harde wind in Essaouira, kitesurfers en windsurfers kunnen hier hunt hart ophalen.

Surfen

Niet alleen strand- en watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Marokko; er zijn ook zeer geliefde surfspots, zoals bijvoorbeeld Taghazout. Dit was ooit een vissersdorp, maar inmiddels een populaire surfbestemming. De Atlantische kust van Marokko kent goede golven. Ook zonnebaden of een yogales doen is mogelijk. Tel daarbij de relaxte hippieachtige sfeer, het heerlijke eten, verse muntthee en de vele zonuren en je hebt een fantastische vakantie.

Overweeg jij een Marokko strandvakantie? We hebben bij Reis door Marokko verschillende mogelijkheden voor je geselecteerd. Ook vanuit Marrakech organiseren wij tours richting de kust. Doe hier inspiratie op voor een strandvakantie Marokko.
En wil je je strandvakantie combineren met een trip naar de woestijn? Uiteraard is dat ook mogelijk bij Reis door Marokko!