Reizen op maat
Vast contactpersoon
Unieke locaties
Vriendelijk personeel
100% verzekerd op reis
Direct contact?    072 303 48 01
Blog bericht Waarom je een bezoek aan Essaouira zeker niet over moet slaan
Waarom je een bezoek aan Essaouira zeker niet over moet slaan

Waarom je een bezoek aan Essaouira zeker niet over moet slaan

Foto's van de blauwgeverfde bootjes in de haven van Essaouira, waarschijnlijk heb je ze wel eens voorbij zien komen.

Essaouira is zeker een bezoek waard om bijvoorbeeld een dagje te ontsnappen aan het drukke Marrakech. Wat heeft deze voormalig Portugese stad nog meer te bieden dan het vrolijke uitzicht op de typisch blauwe bootjes in de haven? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

De Medina

Het romantische havenstadje heeft een hele oude medina, binnen prachtige stadsmuren en is UNESCO Werelderfgoed. Auto's komen er hier dus niet. Anders dan Marrakech of Fes kenmerkt de souk zich door de rechte lange straten, vrijwel uniek in Marokko. Je vindt er inwoners van diverse afkomsten en religies, een echte multiculturele samenleving dus. En een nog bijkomend voordeel; verkopers zijn er veel minder opdringerig, dus je kunt heerlijk rondlopen en op zoek naar de leukste souvenirs, kleurrijke kleden en arganolie. Daarnaast is er ook een breed scala aan (kunst)galeries en andere winkels waar toffe producten worden gemaakt, bijvoorbeeld gerecycled. Ook hebben sommige shops vaste prijzen, handig als je even geen zin hebt om te onderhandelen! Het gaat er sowieso wat relaxter aan toe, dus verwacht geen ontzettend lange onderhandelingen.  

Muziek & hippies

In de jaren '60 stond Essaouira bekend als hippiedorp, zo heeft onder andere Jimi Hendrix het relaxte stadje bezocht. Nog steeds is de sfeer relaxt en vind je er vele kunstenaars en muzikanten. Elk jaar is er in juni een wereldmuziekfestival: het Gnaoua festival, ook bekend als het 'Afrikaanse Woodstock'. 

Watersport 

In tegenstelling tot badplaats Agadir is Essaouira een authentiek stadje, zonder grote resorts. Je kunt er heel goed (wind)surfen en er je hart ophalen in en aan de zee; in Essaouira staat er altijd een sterke wind en het strand is prachtig. Je kunt er dan ook prima uitwaaien en afkoelen na een bezoek aan bijvoorbeeld het warmere Marrakech.

Culinair 

Je vindt er ontzettend gezellige, knusse restaurants. Natuurlijk kun je hier terecht voor gerechten met verse vis! Ook op straat kun je verse vis van de haven krijgen. Geen visliefhebber? Uiteraard kun je ook terecht voor vegatarische of vleesgerechten, bijvoorbeeld de typisch Marokkaanse tajine. En probeer eens patisserie marocaine als desert, dan krijg je allemaal heerlijke Marokkaanse zoetheden voorgeschoteld. 

Foto's

Essaouira is zeer fotogeniek! De vele meeuwen, en ja, weer die blauwe bootjes, prachtige zonsondergangen aan zee, de kleurrijke souk, street art, gezellige barretjes, kunst, artiesten, mooi aangelegde tuinen... Je schiet (figuurlijk) zo een rolletje vol. 

Vakantie Essaouira zelf ervaren? Reis door Marokko laat je deze havenstad maar al te graag een keer zien. Wij bieden een privé dagexcursie en 2-daagse tour
Heb je tips, wil je iets met ons delen of heb je een vraag over de excursie of tour? Dat kan hier, wij beantwoorden je vraag heel graag.