Reizen op maat
Vast contactpersoon
Unieke locaties
Vriendelijk personeel
100% verzekerd op reis
Direct contact?    072 303 48 01
Blog bericht Wat mag je niet missen tijdens een citytrip of vakantie in Marrakech?
Wat mag je niet missen tijdens een citytrip of vakantie in Marrakech?

Wat mag je niet missen tijdens een citytrip of vakantie in Marrakech?

Marrakech staat al tijden hoog in de lijst van de leukste en beste bestemmingen voor een citytrip of een (lang) weekend weg. Het is zelfs een van de beste bezochte steden van Afrika. Wij hebben de leukste bezienswaardigheden en activiteiten voor je op een rijtje gezet: 

Medina

De medina van Marrakech: Een waar doolhof van smalle straatjes en vele geuren, kleuren en geluiden. De medina (stad in het Arabisch) is autovrij en leent zich uitstekend voor een dagje ronddwalen, kijken en (wel) kopen. Je vindt er namelijk ontzettend leuke, kleurrijke souvenirs, kleding, kruiden en heerlijk eten. Vergeet niet om af te dingen, want dat hoort er bij in Marokko!
Onze tip: Ga een van de eerste dagen op pad met een van onze professionele gidsen, hij maakt je wegwijs in de medina en laat je de mooiste plekjes zien. 
Het beste moment om de medina te verkennen is na het ontbijt. 

Djemaa el Fna

Je kunt er niet omheen in Marrakech: het Djemaa el Fna plein. Ook al is de medina een wirwar van steegjes en straatjes; je zult altijd terecht komen op het meest centrale punt: Djemaa el Fna. Hier kijk je je ogen uit en is er van alles te doen en te zien: van lekker vers eten, tot dans en muziek, verhalenvertellers en henna artiesten. Vooral 's avonds is het gezellig druk en schuif je aan bij een van de lange tafels om bijvoorbeeld een verse tajine te verorberen.
Tip: Haal op het plein jus d'orange. 100% vers! 

Jardin Majorelle: De tuinen van Yves Saint Laurent 

Het prachtige Jardin Marjolle mag je ook zeker niet missen. Vlak buiten het centrum vind je deze kleurrijke, botanische tuin. Ontworpen door kunstenaar Marjorelle, waar ook de kenmerkende blauwe kleur naar vernoemd is (en de tuin zelf uiteraard). Later is de tuin overgenomen door Yves Saint Laurent, hij vond deze plek een van de meest inspirerende plekken op aarde. En dat is niet gek, want op deze exotische plek vind je cactussen, kleurrijke planten, palmbomen, fonteinen en een Berber museum. 

Shoppen en design

Exclusieve winkels, designershops of warenhuizen bezoeken? Wat drinken in een bar of eten in een hip restaurant? Bezoek dan Ville Nouvelle, een moderne wijk van Marrakech. En handig; hier bevindt ook Jardin Majorelle zich. Hier vind je ook grotere ketens als Zara en H&M . Ervaar zelf het contrast met het oude gedeelte! 

Uitgaansleven

Uitgaan in een van de clubs die Marrakech rijk is, is een echte aanrader. Je hebt hier namelijk meerdere luxe clubs, waar je een onvergetelijke avond kunt beleven. Onder andere club 555 en Theatro staan gegarandeerd voor een geweldige avond. Verwacht nachtclubs van allure; inclusief dansers, shows en internationale dj's. 
Reis door Marokko biedt een tof VIP weekend Marrakech aan, waarbij je 2 clubs bezoekt en je naar de nachtclubs wordt vervoerd (en ook weer terug naar je accommodatie uiteraard).
Lekker eten in een bijzondere omgeving, met exotische buikdanseressen terwijl je dineert? Dan moet je Le Comptoir zeker niet overslaan! 

Andere must-sees

Marrakech herbergt ook een schat aan bijzondere en historische plekken: 
- Wat je niet mag overslaan is het 19e -eeuwse Bahia paleis, een architectonisch meesterwerk; 
- De schitterende Saadigraftombes, uit de late 16e eeuw, zijn rijk versierd met marmer en mozaïek;  
- Bezoek ook zeker Medersa Ben Youssef (Koranschool). Destijds woonden en studeerden er 900 studenten en het is echt een prachtig gebouw, vol houtsnijwerk, mozaïek en een mooie koepel; 
- Meer te weten te komen (en vooral te zien) over de geschiedenis van Marrakech en Marokko? Ga dan naar het fotografiemuseum (Maison de photographie), waar je naast foto's ook ansichtkaarten, kranten en kaarten vindt.

Zwemmen en relaxen

Een dagje aan (of in) het zwembad liggen of je laten verwennen in een spa? In Beldi Country Club, net buiten het stadshart van Marrakech, kun je heerlijk zwemmen. Laat je masseren, scrubben, relax in een stoombad of neem een manicure.  

We hebben nog meer tips! 

Veel Marrakech zien in korte tijd? Fiets met een gids door Marrakech en ontdek de (historische) highlights van de stad.  
* Marrakech is uiteraard ook een goed startpunt om meer Marokko te ontdekken. Hier vind je onze excursies en tours vanuit Marrakech. Bijvoorbeeld een dagje de drukte uit en de natuur in? Ga naar de bijzondere Ouzoud watervallen of de groene Ourika vallei. Of geniet een dagje aan de kust in het rustige en prachtige Essaouira
* Drink vooral ook traditionele muntthee op een dakterras aan het Djemaa el Fna, of juist in het hippe Gueliz. 

Onze laatste tip: Maak veel foto's. Marrakesh is zo fotogeniek!