7 daagse rondreis 4 Koningssteden & zuid Marokko

7 daagse rondreis 4 Koningssteden & zuid Marokko

Dag 1:  Marrakech – Casablanca – Rabat 330 km

‘s Ochtends vertrekken we richting Casablanca. Casablanca is het economische en financiële hart van Marokko. Tijdens een stadsrondrit zie je o.a. het plein der Verenigde Naties, het Place Mohammed V , een drukke winkelstraat waaraan de centrale markt met vele groente-en fruitstalletjes is te vinden en de beroemde Hassan II moskee, de op 1 na grootste moskee ter wereld. Deze moskee heeft een minaret van 200 m en in de moskee kunnen 110.000 gelovigen terecht om te bidden. Na de lunch rijden we door naar Rabat (de hoofdstad van Marokko). In deze stad bevindt zich het koninklijk paleis, het mausoleum van koning Mohamed V en de beroemde toren van de moskee van Hassan II. Aan zee ligt de kasbah van de Oudaya.
Diner en overnachting in Rabat.

Dag 2:  Rabat – Meknes – Volubilis – Moulay Idriss – Fez 240 km

Na het ontbijt vertrekken we richting Meknes, die vanaf de 17de eeuw 1 van de koningssteden is, het is gelegen aan de voet van het Rifgebergte. Dit is de stad van de beroemde sultan Moulay Ismail. In Meknes bevinden zich de oude paardenfokkerij en de graanschuur van deze sultan. We zien o.a. de monumentale Bab El Mansour, één van de prachtige poorten in de 40 km lange stadsmuren van Meknes. Vanuit Meknes gaan we naar Volubilis. Hier bezoeken we de grootste Romeinse ruïnestad van Marokko met prachtige mozaïeken, baden en tempelresten. Vervolgens naar Moulay Idriss, Marokko’s meest heilige dorp met het mausoleum van Moulay Idriss, de stichter van Fes en de achterkleinzoon van Mohammed. Tenslotte gaan we naar Fes om te overnachten.

Dag 3:  Fez

We blijven de hele dag in Fes. Fes is de oudste koningsstad van Marokko en is het spirituele, religieuze en artistieke centrum van het land. Fes bestaat uit drie delen: het oudste deel, Fez el-Bali met een Middeleeuwse sfeer, is het belangrijkste en staat op de UNESCO-lijst van wereld monumenten. Daarnaast de iets jongere wijk Fes el-Djedid en de joodse wijk de Mellah. In de ochtend bezoeken we het oudste deel. We zullen o.a. de medina en de souks met veel ambachtslieden aan het werk zien, de beroemde leerlooierijen, de Neijarine fontein en een Koranschool. In de namiddag bezoeken we Fes-el Djedid (gebouwd in de 13de eeuw, hier staat tevens het koninklijk paleis met prachtige koperen deuren) en de Mellah.. Vandaag is er ook volop “vrije” tijd.
Diner en overnachting in Fes.

Dag 4:  Fez – Erfoud – Merzouga 490 km

Vandaag reizen we door een prachtig landschap naar Merzouga. Na het ontbijt gaan we op weg door het Midden-Atlas gebergte richting het schilderachtige dorpje Midelt. We reizen door prachtige landschappen tot aan de voet van Jbel Ayachi. We vervolgen onze weg richting Errachidia, één van de mooiste palm oases van Marokko. Daarna door naar Erfoud, de grootste oase in de regio, dat is omringd door de zandduinen van de Sahara en duizenden palmbomen. Hierna gaan we naar Rissani. Na Rissani gaan we door richting Merzouga. Merzouga ligt aan de rand van de indrukwekkende zandduinen van de Sahara. Daar zullen we de auto verruilen voor kamelen en door de woestijn naar het tentenkamp in de duinen van Erg Chebbi trekken. Daar zal tevens bij een nabij gelegen hotel tijd en gelegenheid zijn om even te douchen en te relaxen, alvorens we gaan dineren. Na het aanschouwen van een prachtige zonsondergang in de zandduinen, zal ’s avonds bij een kampvuur muziek gemaakt worden door een groep traditionele muzikanten. We slapen vannacht in een tent in de zandduinen.

Dag 5:  Merzouga – Tinjdad – Todra 195 km

Je kan ’s ochtends al vroeg genieten van de zonsopgang in de zandduinen. Na het ontbijt vertrekken we via een woestijnachtige steppe en schitterende oases richting Tinghir. Onderweg bezoeken we de oude droge puttengrot (ondergrondse kanalen) en een fossielfabriekje. We passeren na de bezoekjes het dorp Tinjdad. Net daarbuiten staan een aantal Berber restaurants waar we gaan lunchen. Na de lunch rijden we door richting Tinghir. In Tinghir bezoeken we de Todra kloven, een indrukwekkend natuurgebied met kloven tot 250 meter hoog en op het smalste punt zijn deze slechts 10 meter van elkaar verwijderd. Diner en overnachting in Todra.

Dag 6:  Todra – Kelaat M’Gouna – Ouarzazate 175 km

Na het ontbijt gaan we richting Ouarzazate via de dades route (Boumalne de Dades) en de rozen vallei (Kelaa de M’Gouna). Dit is de route langs de duizend kasbah’s. Net voor Ouarzazate brengen we een bezoek aan de off road route door het dorp van Skoura. Na het bezoek rijden we door naar de stad Ouarzazate.
Diner en overnachting in Ouarzazate.

Dag 7:  Ouarzazate – Marrakech 210 km

‘s Ochtends vertrekken we na het ontbijt naar Marrakech, via Ait Ben Haddou. We bekijken de kasbah van Ait Ben Haddou (UNESCO werelderfgoed). Er is gelegenheid om foto’s te maken van de prachtige omgeving. Maak kennis met de unieke Kasbah en zijn eeuwenoude tradities. We vertrekken daarna naar de bergpas Tizin-Tichka (de hoogste bergtop van Marokko). Een prachtige route door het Atlasgebergte met schitterende uitzichten.
Diner en overnachting in Marrakech. Einde tour.

Heb je een interessante reis gevonden, maar wil je voorafgaande aan de boeking een en ander in een reisschema uitgewerkt zien, vraag dan gerust een offerte aan.

Aantal personen23456
Prijs p.p €909,00725,00629,00575,00535,00

Inbegrepen:

 • Privé transport + privé chauffeur / begeleiding Nederlands-, Engels- of Franstalig
 • 1 overnachting Rabat
 in een riad B&B
 • 2 overnachtingen Fes in een riad B&B
 • 1 overnachting Merzouga in een tentenkamp incl. diner en ontbijt
 • 1 overnachting Todra in een Berber hotel incl. diner en ontbijt
 • 1 overnachting riad in een Ouarzazate incl. diner en ontbijt
 • Lokale gids Fes
 • Kamelen trip

Niet inbegrepen:

 • Drankjes
 • Lunch
 • Entree bezienswaardigheden ( € 1,- tot € 2,- p.p )

Extra Informatie:

 • De privé tour start van jouw verblijfplaats in Marrakech
 • Tijdens de tour hebben wij koffie en foto pauzes
 • Het kamp in de woestijn is voorzien van een douche, toilet en comfortable bedden
 • Het programma kan geheel aan jou wensen worden aangepast.

Het is ook mogelijk om de rondreis te starten vanaf de luchthaven met een extra overnachting en de transfer vanaf de lucht haven en terug.

Deze prijs is op basis van 2 personen.
Per persoon

€ 45,-

Inbegrepen:

 • 2x transfer heen en terug luchthaven
 • 1 overnachting riad in Marrakech Medina B&B

Niet inbegrepen:

 • Drankjes
 • Lunch
 • Diner

Onze persoonlijke service garandeert een unieke ervaring afgestemd op je wensen. Bij iedere op maat gemaakte reis bieden wij je onze kennis en passie om je van een bijzondere reis te verzekeren. Laat ons weten wat je in gedachte hebt en wij zoeken het voor je uit.

Boek nu

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Start Tour (verplicht)

Onderwerp

Aantal personen

Jouw bericht

Certo EscrowReisgarantie StoVvkr reisgarantie