7 daagse tour Agadir-Essaouira-Marrakech-Ouarzazate-Mhamid-Chegaga

7 daagse rondreis vanuit Agadir, met woestijn overnachting

Bent u op vakantie in Agadir! Combineer het met een Rondreis vanuit Agadir de havenstad, ontdek Marrakech en de Atlasgebergte, de cultuur van de berberse bevolking, een overnachting in een berber dorp en in de sahara/woestijn van Marokko!

Dag 1:  Agadir – Essaouira

We vertrekken vanuit Agadir richting Essaouira door de kustweg langs de mooiste stranden van Marokko, Taghazout, en Aghrod Imsouane. Het is een 170 km lange weg tussen Agadir en Essaouira en rijden door de bossen van argan bomen en vissersdorpen. Bij aankomst Essaouira bezoeken we de stad (ex Mogador), bekend om zijn Portugese haven en de verschillende wijken van de medina als Skala, de Joodse wijk en de klok. Diner en overnachting in het hotel. (lunch word tijdens de tour gepland)

Dag 2:  Essaouira – Marrakech

Na het ontbijt rijden we naar het strand van Sidi Kaouki één van de beste onderhouden stranden van het land. Een wandeling te voet of per kameel langs het strand als een caravan. Na de wandeling zullen we gaan lunchen in een lokale vis restaurant, en rijden daarna door naar Marrakech. Diner en overnachting Riad in de Medina. (‘s Avonds kunnen we nog het jemaa el fna plein in Marrakech op, de bekende plein in de oude medina)

Dag 3:  Marrakech – Ouarzazate

Na het ontbijt beginnen we aan onze reis door Tizi-n-Tichka pas van de Atlas gebergte. Waar honderden prachtige Berber dorpjes zijn verspreid over de bergen. Onverwacht ziet u een fascinerende aanwezigheid van huizen in het Berber dorpen die zijn gemaakt van modder en stro (leembouw), in de middle of nowhere, met duizenden satellietschotels op hun dak. Dit alles geeft u het gevoel dat er niets is veranderd in het leven hier door duizenden jaren. Ondertussen zijn ezels en muildieren nog steeds het belangrijkste middel van vervoer onder deze hoge en taai bergen, omdat er geen toegangen zijn voor auto’s en vrachtwagens.

Na bijna drie uur rijden stoppen we bij de oude stad Ait Benhaddou Unesco tot werelderfgoed. Hier houden wij onze lunch. Na lunch bezoeken we de kasbah en wandelen door straten van klei in een ontspannen tempo en drinken een kopje thee met de familie die nog steeds wonen in de Kasbah. Na het bezoek aan de kasbah rijden we door richting Ouarzazate (Hollywood van Afrika, Geruisloos stad, de poort van de woestijn), is een stad gelegen in het midden van een kale hoogvlakte, ten zuiden van de Hoge Atlas gebergte. Diner overnachting Hotel.

Dag 4:  Ouarzazate – Mhamid

‘s Ochtends vertrekt de 4×4 vanuit Ouarzazate naar M’hamid woestijn. Je zult kennis maken met de Anti Atlas Ait Soun en de Draa vallei met haar duizenden prachtige kasbahs en palmbomen. We passeren het dorp Agdz en Zagora en zetten onze tour voort door de vallei van Ouled Brahim Elfaija. Aangekomen in M’hamid treffen we de laatste maar ook de prachtigste Draa palmentuin en een mooi begin van de woestijn. Tegen zonsondergang zullen we een diner houden en een kampvuur met sahara muziek. Overnachten in het tentenkamp

Dag 5:  Mhamid – Chegaga

Na het ontbijt in het geruisloze kamp van M’hamid zullen we een uur kameel rijden. Vervolgens rijden we per 4×4 naar de grote zandduinen van Chegaga langs fascinerende wildernis. Sommige van deze paden waren Dakar tracks. We houden een lunch in de schaduw van palmbomen. Na de lunch rijden we door richting de eindbestemming Chegaga. Als we zijn aangekomen op het kamp in Chegaga houden we hier ons diner met in gezelschap van een prachtig zonsondergang. We houden hier onze overnachting in een tentenkamp. En u kan genieten van een prachtig sterren uitzicht.

Dag 6:  Chegaga –  Taroudant

‘s Ochtends houden we het ontbijt en vertrekken we vervolgens via een uniek off – road pad. Tijdens deze tour brengen we een kort bezoek aan de prachtige droge beddingen van de Draa vallei via het meer Iriqui. We rijden daarna door naar Taroudant “Grootmoeder van Marrakech”, omdat het lijkt op een kleinere Marrakech met een omringende wal van bijna 6 km lang. Deze stad is gelegen in de Souss-vallei, tussen Hoge en Anti Atlas. Bijna de hele binnenstad van Taroudant is gelegen binnen de muren, waar we een rondleiding door de stad nemen en we lunchen in de stad. De stad heeft een opmerkelijke markt  en een souk in de buurt, er  zijn twee belangrijkste pleinen, Assarag en Talmoklate. Touristen gebruiken de stad als uitvalsbasis voor uitstapjes. Diner overnachting hotel.

Dag 7: Taroudant – Agadir

Na het ontbijt lopen we nog door de stad  en vervolgens vertrek naar Agadir. (einde tour)

Op basis van 2 personen.
per persoon vanaf

€ 800,-

Inbegrepen:

 • 7 dagen 4×4 incl. Chauffeur/begeleider Engels of Nederlandstalig
 • overnachting Essaouira B&B
 • 1 overnachting Marrakech B&B
 • overnachting Ouarzazate diner & ontbijt
 • 1 overnachting M’hamid diner & ontbijt
 • overnachting Chegaga diner & ontbijt
 • 1 overnachting Taroudant diner & ontbijt
 • 1 uur kamelen trip naar het kamp

Niet inbegrepen:

 • Kosten drank
 • lunch
 • Kosten bezienswaardigheden (€ 1,- tot € 2,-)

Vertrektijden tijdens de reis

Agadir – Essaouira:             Vertrek om 09:00 uur – Aankomst om 14:30 uur
Essaouira – Marrakech:     Vertrek om 09:00 uur – Aankomst om 12:30 uur
Marrakech – Ouarzazate:  Vertrek om 09:00 uur – Aankomst om 16:00 uur
Ouarzazate – M’hamid:      Vertrek om 09:00 uur – Aankomst om 15:00 uur
M’hamid – Chegaga:            Vertrek om 10:00 uur – Aankomst om 14:30 uur
Chegaga – Taroudant:         Vertrek om 08:00 uur – Aankomst om 17:00 uur
Taroudant – Agadir:            Vertrek om 08:00 uur – Aankomst om 14:30 uur

Extra informatie

 • De 7 daagse privé tour start vanuit Marrakech ( uw verblijfplaats )
 • Tijdens de tour hebben wij koffie, foto en lunch pauzes
 • Kookcursus in Ouarzazate
 • Bezoek Marrakech Medina ( wandeling van 2,5 uur incl. begeleiding )
 • Wandeling Kasbah Ait ben Haddou ( wandeling van 1 uur incl. begeleiding )
 • Bezoek Kasbah Tamergroute ( wandeling van 30 min incl. begeleiding )
 • Het kamp in de woestijn is voorzien van een douche, toilet en comfortable bedden
 • Wij bieden de 3 daagse privé tour incl. chauffeur/begeleider ( Nederlandstalig of Engelstalig )

Boek nu

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Start Tour (verplicht)

Onderwerp

Aantal personen

Jouw bericht

Certo Escrow

Reisgarantie StoVvkr reisgarantie