5 daagse tour Marrakech – Todra – Chegaga

5 daagse tour Marrakech – Todra – Chegaga

Dag 1:  Marrakech – Ouarzazate

Vroeg na het ontbijt starten we onze rondreis per 4×4 richting Telouet, langs het prachtige Atlasgebergte van Tizni Tichka (2260m hoogte). Eenmaal aangekomen in Telouet rijden we door richting Ait Ben Hadou op een verharde weg. In Ait Ben Haddou bekijken we de kasbah van Ait Ben Haddou (UNESCO werelderfgoed). Hier lunchen we en is er gelegenheid om foto’s te maken van de prachtige omgeving. We maken kennis met de unieke Kasbah en zijn eeuwenoude tradities. We vertrekken daarna naar Ouarzazate. Eenmaal aangekomen in de stad hebben we hier het diner en overnachten in een riad.

Dag 2 :  Ouarzazate – Dades kloof – Todra kloof

‘s Ochtends vertrekken we richting Skoura (stukje off road). Skoura staat bekend om zijn vele kasbahs en palmentuinen. Nadat we Skoura een bezoek hebben gebracht rijden we door naar Kelaa M’Gouna, de stad die bekend staat om zijn prachtige rozen en het jaarlijkse rozenfestival. Vervolgens rijden we door naar Tinghir via Boumalne. We lunchen in Dades, waar we na lunch de Dades kloof bezoeken. We vervolgen daarna onze weg naar de Todra vallei van Tinghir. Diner en overnachting in het Berber hotel tussen de kloof.

Dag 3 :  Todra kloof – Tinghir  – Alif – Tazzarine – Zagora – M’hamid

Na het ontbijt vertrekken we richting Alnife en Tazzarine (klein Berber dorppen). We lunchen in Zagora. Vervolgens rijden we richting M’hamid en zullen we stoppen bij Tamegroute waar wij een bezoek brengen aan de koranbibliotheek (koran museum), en de fabricage van aardewerk en de ondergrondse straten van Tamegroute. We vervolgen onze weg door het bos van Ouled Brahim tot we in M’hamid aankomen. Eenmaal aangekomen in M’hamid rijden we nog een stuk offraod  richting ons kamp in de woestijn. Diner en overnachting in tenten.

Dag 4:  M’hamid – Chegaga

‘s Ochtends ontbijten we in het kamp en vervolgens vertrekken we per 4×4 terug naar het hart van M’Hamid. Hier worden wij verwacht voor een tocht per kameel. Gedurende een uur brengen wij een prachtig bezoek aan de Ksar M’hamid waar wij kennis zullen maken met de eeuwenoude geschriften en tradities. Kort na de tocht met de kamelen gaan we met de 4×4 naar een van de grootste zandduinen van Marokko genaamd Chegaga. In de schaduw van de palmbomen van de tamariksen hebben we onze lunch. Vervolgens zetten we onze weg voort naar Chegaga. Eenmaal aangekomen bij het kamp zullen we genieten van een prachtige zonsondergang. Hier hebben wij tevens ons diner en overnachten we in de tenten.

Dag 5:  Chegaga – Lake Iriqui – Foum Zguid – Taznakht – Marrakech

‘s Ochtends vroeg na de zonsopgang hebben we ons ontbijt en vertrekken we vervolgens via een uniek pad van zandduinen. Tijdens deze tour brengen we een kort bezoek aan de prachtige droge beddingen van de Draa vallei, via het meer Iriqui. Vervolgens rijden we langs Foum Zguid en zetten we onze weg voort via Taznakht waar we zullen lunchen. Tijdens deze route zijn er mogelijkheden om foto’s te maken en voornamelijk tussen Taznakht en Marrakech. Eenmaal aangekomen in Marrakech zijn we bij het einde van de tour.

Heb je een interessante reis gevonden, maar wil je voorafgaande aan de boeking een en ander in een reisschema uitgewerkt zien, vraag dan gerust een offerte aan.

Hoe groter de groep, hoe minder je per persoon betaalt!

Aantal personen23456
Prijs p.p €575,00449,00385,00349,00325,00

Inbegrepen:

 • Privé transport + privé chauffeur / begeleiding Nederlands-, Engels- of Franstalig
 • 1 overnachting hotel in Ouarzazate
 • 1 overnachting berber hotel in Todra
 • 1 overnachting in een tentenkamp in woestijn Mhamid
 • 1 overnachting in een tentenkamp in woestijn Chegaga
 • Diner en ontbijt tijdens de tour

Niet inbegrepen:

 • Kosten drank
 • Kosten lunch
 • Kosten bezienswaardigheden (€ 1,- tot € 2,-)

Vertrektijden tijdens de tour

Marrakech – Ouarzazate
Vertrek om 09:00 uur – Aankomst om 15:30 uur
Ouarzazate – Todra kloof
Vertrek om 09:00 uur – Aankomst om 16:00 uur
Todra kloof – M’hamid
Vertrek om 08:00 uur – Aankomst om 16:00 uur
M’hamid – Chegaga
Vertrek om 10:00 uur – Aankomst om 15:00 uur
Chegaga – Marrakech
Vertrek om 08:00 uur – Aankomst om 17:00 uur

Extra informatie

 • De 5 daagse privé tour start vanaf de luchthaven
 • Tijdens de tour hebben wij koffie, foto en lunch pauzes
 • Bezoek Kasbah Ait ben Haddou (wandeling van 1 uur incl. begeleiding)
 • Wandeling door Kasbah Skoura (wandeling van 30 min incl. begeleiding)
 • Bezoek kloof in Todra (wandeling van 1,5 uur incl. begeleiding)
 • Het kamp in de woestijn is voorzien van een douche, toilet en comfortable bedden

Onze persoonlijke service garandeert een unieke ervaring afgestemd op je wensen. Bij iedere op maat gemaakte reis bieden wij je onze kennis en passie om je van een bijzondere reis te verzekeren. Laat ons weten wat je in gedachte hebt en wij zoeken het voor je uit.

Boek nu

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Start Tour (verplicht)

Onderwerp

Aantal personen

Jouw bericht

Certo EscrowReisgarantie StoVvkr reisgarantie

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.