5 daagse tour Marrakech – Todra – Chegaga

5 daagse tour Marrakech - Todra - Chegaga

Dag 1:  Marrakech - Ouarzazate

‘s Ochtends vertrekken we met een 4×4 vanuit Marrakech in de richting van Telouet, langs het prachtige Atlasgebergte van Tizni Tichka (2260m hoogte). Tijdens de route zullen we een paar keer stoppen voor foto's en drink of een toilet pauze. Eenmaal aangekomen in Telouet zullen wij even stoppen. We rijden na het bezoek aan Telouat door richting Ait Ben Haddou op een verharde weg. In het dorp Ait ben Haddou bekijken we de kasbah van Ait ben Haddou (UNESCO werelderfgoed) en maken kennis met de unieke Kasbah en zijn eeuwenoude tradities. Hier houden we een lunch en is er gelegenheid om prachtige foto’s te maken van de omgeving. Na lunch vervolgen we onze route naar Ouarzazate. Eenmaal aangekomen in de stad houden we hier het diner en overnachten in het hotel.

Dag 2 :  Ouarzazate - Dades kloof - Todra kloof

‘s Ochtends na onze ontbijt zullen we vertrekken richting Skoura. Skoura staat bekend om zijn vele kasbahs en palmentuinen. We zullen off-road rijden door het gebied van Skoura, en het is een enorme palmentuin die ongeveer 40 km van Ouarzazate ligt. Nadat we Skoura een bezoek hebben gebracht rijden we door naar Kelaa M’Gouna, de stad die bekend staat om zijn prachtige rozen en het jaarlijkse rozenfestival. Vervolgens rijden we naar de Dades kloof in Boumalne die we zullen bezoeken. We zullen ook gaan lunchen in Dades. Na de lunch gaan we weer verder via een prachtige weg die zich langs de heuvels van de Hoge Atlas slingert richiting de uitgang van de kloof van Todra. We zullen overnachten in tussen de kloven van Todra. Diner en overnachting in het Berber hotel.

Dag 3 :  Todra kloof - Tinghir  - Alif - Tazzarine - Zagora - M’hamid

Na het ontbijt vertrekken we richting Alnife en Tazzarine (klein Berber-dorppen). We houden onze lunch in Zagora. Vervolgens rijden we richting M’hamid en zullen we stoppen bij Tamegroute waar wij een bezoek brengen aan de koranbibliotheek (koran museum), en de fabricage van aardewerk en de ondergrondse straten van Tamegroute. We vervolgen onze weg door het bos van Ouled Brahim tot we in M’hamid aankomen. Eenmaal aangekomen in M'hamid rijden we nog een stuk off-raod  richting ons kamp in de woestijn. Diner en overnachting in tenten.

Dag 4:  M’hamid - Chegaga

Na het ontbijt, zullen we een uur kameel rijden. Vervolgens rijden we per 4×4 track off-road naar de grote zandduinen van Chegaga. Tijdens de trip zullen we lunchen ( picknick ) in de schaduw van palmbomen en Tamariskplanten. Daarna vervolgen we onze weg naar Chegaga. Tijdens het laatste deel van de dag zullen we genieten van de prachtige zonsondergang. Diner en overnachting in tenten.

Dag 5:  Chegaga - Lake Iriqui - Foum Zguid - Taznakht - Marrakech

‘s Ochtends vroeg na de zonsopgang houden we onze ontbijt en vertrekken vervolgens via een uniek pad van zanduinen. Tijdens deze tour brengen we een kort bezoek aan de prachtige droge beddingen van de Draa vallei, via het meer Iriqui. Vervolgens rijden we langs Foum Zguid en zetten we onze weg voort via Taznakht waar we zullen lunchen. Tijdens deze route zijn er talrijke mogelijkheden om foto’s te maken en voornamelijk tussen Taznakht en Marrakech. Eenmaal aangekomen in Marrakech einde tour.

Heb je een interessante reis gevonden, maar wil je voorafgaande aan de boeking een en ander in een reisschema uitgewerkt zien, vraag dan gerust een offerte aan.

Hoe groter de groep, hoe minder je per persoon betaalt!

Aantal personen 2 3 4 5 6
Prijs p.p € 575,00 449,00 385,00 349,00 325,00

Inbegrepen:

 • Privé 4x4 inclusief chauffeur/begeleider Nederlandstalig of Engelstalig
 • 1 overnachting hotel Ouarzazate
 • 1 overnachting berber hotel Todra
 • 1 overnachting woestijn tentenkamp Mhamid
 • 1 overnachting woestijn tentenkamp Chegaga
 • Diner & ontbijt tijdens de tour

Niet inbegrepen:

 • Kosten drank
 • Kosten lunch
 • Kosten bezienswaardigheden (€ 1,- tot € 2,-)

Vertrektijden tijdens de tour

Marrakech - Ouarzazate
Vertrek om 09:00 uur – Aankomst om 15:30 uur
Ouarzazate - Todra kloof
Vertrek om 09:00 uur – Aankomst om 16:00 uur
Todra kloof - M'hamid
Vertrek om 08:00 uur – Aankomst om 16:00 uur
M'hamid - Chegaga
Vertrek om 10:00 uur – Aankomst om 15:00 uur
Chegaga - Marrakech
Vertrek om 08:00 uur – Aankomst om 17:00 uur

Extra informatie

 • De 5 daagse privé tour start vanaf de luchthaven
 • Tijdens de tour hebben wij koffie, foto en lunch pauzes
 • Bezoek Kasbah Ait ben Haddou ( wandeling van 1 uur incl. begeleiding )
 • Wandeling door Kasbah Skoura ( wandeling van 30 min incl. begeleiding )
 • Bezoek kloof in Todra ( wandeling van 1,5 uur incl. begeleiding )
 • Het kamp in de woestijn is voorzien van een douche, toilet en comfortable bedden
 • Wij bieden de 5 daagse privé tour incl. chauffeur/begeleider ( Nederlandstalig of Engelstalig )

Onze persoonlijke service garandeert een unieke ervaring afgestemd op je wensen. Bij iedere op maat gemaakte reis bieden wij je onze kennis en passie om je van een bijzondere reis te verzekeren. Laat ons weten wat je in gedachte hebt en wij zoeken het voor je uit.

Boek nu

Jouw naam (verplicht)

Jouw e-mail (verplicht)

Start Tour (verplicht)

Onderwerp

Aantal personen

Jouw bericht

Certo EscrowReisgarantie StoVvkr reisgarantie

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.