Reizen op maat
Vast contactpersoon
Unieke locaties
Vriendelijk personeel
100% verzekerd op reis
Direct contact?    072 303 48 01
Veilig naar Marokko

Als je op reis gaat in coronatijd, wil je natuurlijk graag weten wat de stand van zaken op je reisbestemming is. Wat doet het land om te zorgen dat je zo zorgeloos mogelijk kunt reizen, met beperkte risico’s op het gebied van corona? Welke maatregelen worden genomen en wat kun je zelf doen? We geven je graag tips waarmee je veilig naar Marokko kunt gaan.


Veilig naar Marokko in coronatijd 

Reis met Hafid of je eigen huurauto
Activiteiten worden aangepast
Kleinschalige accommodaties
 

Veilig naar Marokko in coronatijd?

Marokko heeft een strenge lockdown gehad, daardoor heeft het Covid-19 virus zich maar beperkt kunnen verspreiden. Door een goede naleving van de maatregelen is de schade in Marokko beperkt gebleven. Naast de Koningsteden Marrakech, Rabat, Meknes en Fes is Marokko een land met mooie bergen, kust, natuurparken en woestijn. Dit zijn gebieden met kleine dorpjes waar prachtige rondreizen naar toe te maken zijn.


Veiligheidsmaatregelen corona

 • Je hebt gedurende de reis je eigen huurauto tot je beschikking, wat maakt dat je rond kan reizen zonder zorgen over het contact tijdens de ritten.
 • Reis door Marokko Specialist maakt alleen gebruik van kleinschalige accommodaties. Zo kun je goed rekening houden met de andere gasten en is je verblijf veilig geregeld.
 • De accommodaties hebben bijna altijd buitenplekken, zoals een dakterras, een patio of een tuin. Hier ontbijt of dineer je onder de sterrenhemel. Bovendien zitten ten alle tijden de gasten op minimaal anderhalve meter afstand van elkaar.
 • Activiteiten die je bijboekt worden aangepast zodat je op een veilige manier in interactie kan zijn met de gids
 • Tijdens je rondreis door Marokko verblijf je in Prachtige kleinschalige accommodaties. Deze accommodaties hebben een beperkt aantal kamers waardoor je gemakkelijk rekening kan houden met andere gasten.

Veilig naar Marokko: wat kun je zelf doen?

Niet alleen de maatregelen vanuit de toerismesector zijn belangrijk, je eigen gedrag speelt ook een grote rol als het gaat om het voorkomen van corona. In Marokko gelden voor jou dezelfde basisregels als in Nederland:

 • Geef geen handen en knuffels.
 • Houd altijd anderhalve meter afstand.
 • Was je handen zo vaak mogelijk.
 • Nies en hoest in je elleboog.
 • Vermijd drukte.
   

Dan zijn er nog een aantal aanvullende maatregelen die je moet nemen:

 • Heb je corona gerelateerde klachten? Vertel dat dan meteen aan je chauffeur. Hij weet precies welke stappen je vervolgens moet nemen.
 • Draag een mondkapje op de plekken waar dat voorgeschreven is en op plekken waar het drukker is of waar je geen afstand kunt houden.
 • Volg alle lokale aanwijzingen op en houd je aan de actuele regels. Onze reisexpert en je chauffeur kunnen je hier alles over vertellen. Let op: het kan zijn dat je voor aankomst in Marokko bepaalde zaken moet regelen, zoals een gezondheidsverklaring. Onze reisexpert vertelt je precies wat er nodig is.
 • Sluit een annuleringsverzekering af. Dat is altijd belangrijk, zeker voor een dure reis, maar nu is het belangrijker dan ooit. Als je wilt annuleren met een geldige reden, dan kun je dat doen via deze verzekering.


Plan je reis naar Marokko

Bij Reis door Marokko Specialist plan je je hele reis in overleg met Hafid, de reisexpert voor Marokko. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Marokko reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Marokko of de beste reistijd Marokko.


De lokale reisexpert denkt met je mee

Onze lokale reisexpert Hafid denkt graag met je mee bij het samenstellen van een zo veilig mogelijke reis. Hafid kent Marokko zeer goed en ze weet precies welke plekken en accommodaties je beter wel of niet kunt bezoeken. Zo is het nu beter om drukkere plaatsen te ontwijken en in plaats daarvan een rustiger alternatief te kiezen. Zo kun je samen met Hafid je ideale rondreis samenstellen. We zijn flexibel en denken graag mee over creatieve oplossingen, zodat je al het moois van Marokko toch kunt beleven.

Soepele boekingsvoorwaarden

We begrijpen goed dat je het spannend vindt om nu een reis te boeken. Daarom hanteert Reis door Marokko Specialist nu soepele boekingsvoorwaarden voor haar reizen. Als je voor eind november boekt voor een reis met vertrek in 2021, dan kun je tot vier weken voor vertrek gratis annuleren of omboeken. Dat kan ook als het reisadvies groen of geel is, dus het is niet de kleur van het reisadvies dat bepaalt of je wel of niet kunt reizen.