Reizen op maat
Vast contactpersoon
Unieke locaties
Vriendelijk personeel
100% verzekerd op reis
Direct contact?    072 303 48 01
Informatie

Dingen die handig zijn om te weten over reizen door Marokko 

Eerst even wat feiten:

Hoofdstad: Rabat
Aantal inwoners: bijna 34 miljoen
Oppervlakte: 446.550 km2 
Godsdienst: Islam 98,7%, Christendom 1,1%, Jodendom 0,2%
Taal: Arabisch, Berbers
Munteenheid: Marokkaanse dirham (MAD)
Koning: Mohammed VI (sinds 1999)
Minister-president: Saadeddine El Othmani (sinds 2017)
Volkslied: Hymne Cherifien
Nationale feestdag: 30 juli
Landcode: MAR

Reizen naar Marokko

Er gaan tegenwoordig dagelijks vluchten naar Marokko. Vanaf Amsterdam ben je al binnen 3 en half uur in Marrakech en in 4 uur 15 in Agadir.
Wij bieden zelf geen vluchten aan, maar kunnen je uiteraard wel helpen bij het vinden van een geschikte vlucht!

Eten en drinken

Centraal in de Marokkaanse keuken staan de kruiden, specerijen en vlees. Lamsvlees en rundvlees zijn twee zeer populaire vleessoorten in de Marokkaanse gerechten. Ook al worden er veel verschillende kruiden en specerijen gebruikt de gerechten zijn zelden pittig. Afkomstig van de Berberbevolking is de couscous dat nu een basisgerecht is in de Marokkaanse keuken. De verdere keuken is in het verleden beïnvloed door omringende landen. Zo hebben de Arabieren brood, peulvruchten en specerijen geïntroduceerd, rondtrekkende stammen brachten dadels en melk mee en vanuit Andalusië zijn de olijven en citroenen over komen waaien. Het slow cooking proces van de tajine is een veelvoorkomend hoofdgerecht dat geserveerd wordt met matlouh (plat brood).

Een zwarte koffie is een qahwa kahla en hier moet je specifiek om vragen. Anders krijg je namelijk een noss noss dat bestaat uit half koffie en half melk. 

Water 
In bepaalde gebieden in Marokko is water erg schaars (uiteraard de Sahara, maar ook in het Atlasgebergte) en gaan mensen daarom zeer bewust om met water. Denk hier ook een beetje om tijdens je vakantie, douche bijvoorbeeld niet te lang.
Maar vergeet nooit om voldoende te drinken!

Fooi in restaurants
Als je tevreden bent, is een fooi van 10 – 15% heel gangbaar. Uit eten gaan in Marokko is een stuk goedkoper dan in Nederland. Voor veel werknemers is dit de grootste bron van inkomsten, dus als je een leuke fooi geeft, help je vaak iemand zijn familie te supporten.

Cultuur

In Marokko was de cultuur eerst gebaseerd op stammen, maar heeft na grote veranderingen in de jaren ’50 plaats gemaakt voor een samenleving gericht op het gezin. De Arabische en Berberse cultuur leven in vrede naast elkaar. Marokko heeft meer dan 33 miljoen inwoners en het merendeel is jong.


Marokkanen vinden zelf dat zij meer bij Europa dan bij Afrika horen. Toch valt de Marokkaanse cultuur ook sterk samen met die van de Berbers in het zuiden en oosten en de Arabische invloeden uit het Midden-Oosten.
Marokko is door deze combinatie van culturen een zowel westers-materialistisch als een conservatief-islamitische samenleving, waarin de verschillen tussen stad en platteland groot zijn.
Op het platteland zijn tradities als vrijgevigheid en respect voor ouderen nog veel sterker geworteld dan in de steden. Op het platteland kun je bijvoorbeeld zomaar worden uitgenodigd voor een diner bij iemand thuis. Hoe arm ook, het gezin zal voor je koken en je het naar de zin maken.

Over de service van Reis door Marokko

What to do bij problemen ter plaatse?
Wij zijn telefonisch en per WhatsApp bijna altijd bereikbaar via +212 (0)663 177 657. Op sommige plekken, bijvoorbeeld de Sahara, hebben wij niet altijd bereik. Mocht je ons dus niet meteen te pakken kunnen krijgen, laat dan een bericht achter, dan nemen we z.s.m. contact met je op.

Ik ben niet tevreden, wat kan ik doen? 
Wanneer je een klacht ter plaatse hebt, meld dit dan binnen 24 uur. Wij zoeken dan naar een oplossing.
Het is zonde als we je klacht achteraf pas horen en er niks meer aan kunnen doen! 

Meer over Reis door Marokko

Recensie
Wij zijn heel erg blij met jouw waardevolle feedback! We zijn je dankbaar voor een beoordeling op TripAdvisor.

Social Media
Alvast in de stemming komen of inspiratie opdoen? Volg ons via Instagram of Facebook